Barem Ambalaj’ın yeni siparişleri Koenig & Bauer ofset baskı makineleri devrede

31 Ağustos 2020 Pazartesi

Sektörün lideri Barem Ambalaj’ın imza attığı 2 adet Koenig & Bauer RA 164-6+L baskı makinası pandemiye rağmen yılın üçüncü çeyreği içinde firmanın Tire ve Karaman fabrikalarına indirildi.
Tire fabrikasına kurulan makinanın deneme baskıları yapıldı ve üretime başlatıldı. Karaman’da kurulmakta olan ikinci Rapida’nın Eylül ayında üretime geçirilmesi planlanıyor.
Recep Taşyanar’ın kurup geliştirdiği Barem Ambalaj ülke çoğrafyasının 3 farklı lokasyonunda, Tire, Karaman ve Gaziantep‘de 3 büyük fabrika ile yurt içi ve
yurt dışı müşterilerine hizmet veriyor.

Karton ambalajda Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden, Türk karton ambalaj sektörünün amiral gemisi Barem Ambalaj üç farklı lokasyonda, Tire, Karaman ve Gaziantep‘teki üç büyük fabrikasında son derece modern makinaları ile yurt içi ve yurt dışına hizmet veriyor. Firma biri kurulan, diğeri kurulmakta olan iki yeni büyük ebat Koenig & Bauer RA 164-6+L baskı makinası ile kapasitesini iki katına çıkardı. Barem Ambalaj’ın geçen yıl devreye aldığı Gaziantep fabrikasına da Koenig & Bauer RA 164-6+LTTL FAPC ALV3 çift lak üniteli altı renk, hem UV hem konvansiyonel mürekkeplerle baskı yapan ofset baskı makinası kurulmuştu. İki yeni kurulumla birlikte Barem Ambalaj iki yılda yüksek konfigürasyonlu üç büyük ebat Koenig & Bauer tabaka ofset baskı makinası yatırımı yapmış oldu. Son kurulumlarla Barem Ambalaj fabrikalarındaki Rapida sayısı beşe çıktı.
Yeni kurulan Koenig & Bauer Rapida 164-6+L FAPC ALV3 ofset baskı makinaları altı renkli ve lak üniteli. Her iki makine de konvansiyonel mürekkep ve lak kullanıyor. Yeni makineler, pozasız giriş (DriveTronic Sensoric Infeed System (SIS), tam otomatik kalıp değiştirici (Full Automatic Plate Changer – FAPC), 3900 mm uzatılmış çıkış, otomatik ve dahili renk ölçüm ve ayar sistemi QualiTronic Color Control gibi hızlı işten işe geçiş ve düşük fire için donanımlı makineler.

“Barem Ambalaj sektör liderliğini perçinlemiştir”

Barem Ambalaj Genel Müdürü Metin Kaya, konu ile ilgili olarak Matbaa Haber’e şu açıklamayı yapıyor:

“2020 yılını iki adet büyük format makine yatırımı ile kapatan şirketimiz Tire fabrikaya kurulan makinesinde deneme üretimlerine başladı.

Karaman fabrikamıza indirilen ve montajına başlanılan makinemıiz Eylül ayında deneme üretimlerine başlayacak.

Bu yatırımlar ile %100 oranında kapasite artışına giden şirketimiz iç pazar dışında İhracat odaklı bir büyüme hedeflemekte ve tüm dünyaya hizmet etmek için gerekli alt yapı ve organizasyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Ülkemizin gelişmesine ve istikrarına olan inancını hiçbir zaman yitirmeyen şirketimiz yatırımlarına ve gelişimine emin adımlarla devam edecek ve sektör liderliğini koruyup geliştirecektir.
ISO ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde 252. sırada olan şirketimiz sektör liderliğini perçinlemiştir.”

Üç lokasyondaki karton ambalaj firması

Recep Taşyanar tarafından kurulup geliştirilen Barem Ambalaj, Tire, Karaman ve Gaziantep’deki büyük fabrikaları ile üç lokasyonda modern ve entegre makine parkları ile üretim yapıyor. Geçen yıl Gaziantep’deki yeni fabrika binasına taşınan firma bu taşınma ile yeni bir kuruluma daha imza atmış ve Koenig & Bauer RA 164-6+LTTL FAPC ALV3 geniş format baskı makinesini hizmete almıştı.

Gaziantep fabrikasının açılış konuşmasında Barem Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taşyanar kısa süre içinde hem Tire hem de Karaman fabrikası için kapasite artırımına gideceklerini belirtmiş “Barem Ambalaj, içinde bulunduğumuz bu zor zamanlara rağmen yatırımı durdurmamıştır” demişti.

Üç fabrikada 800 civarında çalışanla toplam 90 bin metre kare açık, 45 bin metre kare kapalı alanda üretim yapan firma yıllık 70 bin ton civarında karton ve kağıt işliyor. Tire ve Karaman fabrikaları % 100 dolulukla çalışan firma bu yatırımlarla bu iki fabrikasındaki kapasitesini arttırmış olacak. Her konuşmasında ‘duralım dediğiniz yerde geri gelirsiniz‘ diyen ve yatırımlarını hiç durdurmayan Barem Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taşyanar Gaziantep’deki yeni fabrikasının açılışı sırasında yaptığımız görüşmede bize şunları söylemişti. “Biz canlı, hareketli bir firmayız. Bizde yatırım bitmez. Her yıl yatırıma devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni yatırım hamlelerimiz gelecek. Büyük ebat ofset baskı makinesi ve kesim makineleri yatırımlarımız olacak.“

Her 3 fabrikada da karton ve sıvamalı kutu üretimi yapan firma iç piyasa yanında 20-25 ülkeye de ihracat yapıyor.

Bu siteyi kullanarak, sitede çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri sadece trafiği analiz etmek için kullanırız.

Tamam